Nicotinell FAQ: hebben nicotinepleisters bijwerkingen?

Of je nu gewoon wilt minderen, voor de eerste keer stopt met roken of voor de miljoenste keer, je hebt vast en zeker vragen. Hier vind je de antwoorden op de vragen die ons het vaakst gesteld worden.

We willen er zeker van zijn dat je de best mogelijk hulp krijgt, dus als er andere dingen zijn die je wilt weten op je reis naar een rookvrij bestaan, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons.

Hoe kunnen Nicotinell® hulpmiddelen me helpen mijn rookgewoonte onder controle te krijgen?

Nicotinell® kauwgom, pleisters en zuigtabletten bevatten verschillende hoeveelheden nicotine om je te helpen je behoefte om te roken te beheersen. Zie voor advies onze productwijzer.

Als ik Nicotinell® hulpmiddelen gebruik, ruil ik dan niet de ene verslaving in voor de andere?

Onze hulpmiddelen geven een lagere hoeveel nicotine af dan sigaretten, net genoeg om je te helpen je behoefte aan een sigaret te bedwingen. Nicotinell® hulpmiddelen bevatten geen teer, giftige stoffen of koolmonoxide.

Nicotinell® kauwgom, zuigtabletten en pleisters helpen je behoefte om te roken te verminderen, zodat jij je kunt richten op de emotionele aspecten van je gewoonte. Klik hier voor meer informatie over onze hulpmiddelen.

Kan ik meer dan een Nicotinell® hulpmiddel tegelijkertijd gebruiken?

Ja. Als je een zware roker bent(meer dan 20 sigaretten per dag) en het stoppen met roken je eerder niet gelukt is met behulp van een enkel nicotinevervangend hulpmiddel, dan kun je proberen meer dan een Nicotinell® hulpmiddel tegelijkertijd te gebruiken. We noemen dit een combinatietherapie.

Je kunt Nicotinell® pleisters in combinatie met Nicotinell® kauwgom gebruiken om te helpen je behoefte om te roken te bedwingen. De pleisters kunnen 24 uur per dag een constante hoeveelheid nicotine afgeven, maar op momenten waarop je sterk de behoefte voelt om te roken, kun je de kauwgom nemen om die behoefte te verminderen en er niet aan toe te geven.

Maar combinatietherapie wordt niet aangeraden voor langdurig gebruik en je moet je arts, zorgverlener of apotheker om advies vragen voordat je aan zo'n behandeling begint.

Zijn er bijwerkingen aan het gebruik van nicotinevervangende pleisters of kauwgom?

Nicotinevervangende hulpmiddelen worden veel gebruikt en zijn veilig bij gebruik volgens de bijsluiter. Maar zoals alle geneesmiddelen kunnen Nicotinell® hulpmiddelen bijwerkingen veroorzaken, al heeft niet iedereen daar last van.

Vaak voorkomende bijwerkingen zijn roodheid of jeuk na gebruik van een pleister, of duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid, braken, buikklachten of slaapproblemen bij gebruik van pleisters, zuigtabletten of kauwgom. Als je bijwerkingen vervelend zijn en niet afnemen of je er zorgen over maakt, bespreek ze dan met je apotheker of arts.

Word ik zwaarder als ik stop met roken?

Niet iedereen wordt zwaarder na het stoppen met roken, al maken veel mensen zich daar wel zorgen over. Roken vermindert de eetlust, dus als je stopt met roken, kun je meer honger krijgen.

Een ander voordeel van stoppen met roken is dat je kunt merken dat ademhalen gemakkelijker gaat, waardoor je meer energie krijgt. Dat betekent dat dit dus een goed moment is om actief te worden. Regelmatige lichamelijke activiteit helpt niet alleen je gewicht onder controle te houden, het verbetert ook je conditie en vermindert je behoefte om te roken.

Hoe lang houd ik behoefte om te roken?

Je kunt ervan uitgaan dat je gedurende een paar weken na je stopdatum een sterke behoefte om te roken zult voelen. De behoefte aan een sigaret is de eerste twee of drie dagen het sterkst en moet daarna minder worden. Het kan ongeveer drie maanden duren voordat je behoefte om te roken bijna of helemaal verdwenen is. Voor sommige mensen duurt het veel langer.

Klik hier voor manieren om je behoefte aan een sigaret te bedwingen.

Wat gebeurt er als ik weer begin met roken?

Blijf positief en wat je ook doet: geef het stoppen niet op. Stoppen met roken lukt niet iedereen bij de eerste poging, maar dat wil niet zeggen dat het je niet zal lukken. Sommige mensen vinden het gemakkelijker om geleidelijk te minderen met roken in plaats van ineens helemaal te stoppen.

Denk na over waarom je weer bent gaan roken en probeer die verleiding in de toekomst te vermijden.

Moet ik helemaal stoppen met roken als ik nicotinevervangende hulpmiddelen gebruik?

Nicotinell® zuigtablet kan gebruikt worden om geleidelijk te minderen met roken. Dat betekent dat je kunt kiezen hoeveel sigaretten je wilt vervangen door Nicotinell® zuigtablet en er in de loop van de tijd steeds meer vervangt. Totdat je na 6-9 maanden helemaal gestopt bent met roken.

Ik ben zwanger en moet stoppen met roken. Kan ik Nicotinell® gebruiken?

Rokers die in verwachting zijn, wordt aangeraden helemaal te stoppen met roken zonder gebruik te maken van nicotinehulpmiddelen.

Hoe zal ik me voelen als ik eenmaal gestopt ben?

Naarmate je vooruit gaat op je reis naar een rookvrij leven, begint je lichaam te reageren en begin je geleidelijk de enorme, positieve effecten te ervaren die stoppen met roken heeft op je gezondheid. Van kleinere dingen zoals je verbeterde smaakzin en reukvermogen tot cruciale veranderingen als de verlaging van je hartslag, je bloeddruk en het koolmonoxideniveau in je bloed.

Hoewel je deze veranderingen misschien niet meteen zult opmerken, kunnen we je verzekeren dat geen enkele sigaret beter smaakt dan stoppen met roken voelt!

Hoe houd ik mijn behoefte om te roken onder controle?

Dat je zin hebt in een sigaret als je probeert te stoppen met roken betekent niet dat je een mislukkeling bent, maar gewoon dat je menselijk bent.

Je behoefte om te roken leren beheersen is een geleidelijk proces, maar hoe beter je je aan deze technieken houdt, des te doeltreffender je die behoefte kunt verslaan.

Ontdek onze producten

Gebruik jouw juiste hulpmiddel om je te helpen te stoppen met roken. Meer informatie

Onze principes begrijpen

Ontdek de basisprincipes die je kunnen helpen te stoppen met roken. Meer informatie

Hulp bij het stoppen met roken

Kom meer te weten over hoe wij je kunnen helpen rookvrij te worden. Meer informatie

Wat zijn de beste nicotinevervangers?

Door op deze link te klikken kies je er voor om onze website te verlaten. Alhoewel wij geloven dat de website waar je naar toe wordt gestuurd het beste voor u heeft, het blijft een onafhankelijke website die niet onder onze controle is. Vandaar dat wij de content van de website niet steunen en hebben wij geen verantwoordelijkheid voor de website’s content en privacy. Dat begrijp ik.

Bent u ouder dan 18 jaar?

Ga naar uw docter voor advies.

Nicotinell® producten kunt u niet gebruiken wanneer u jonger dan 18 jaar. Ga naar uw dokter voor advies.

OK