De beste manier om te stoppen met roken

Roken is een van de moeilijkste gewoontes om op te geven. Het is een groot deel van je leven geworden, met sterke associaties met dagelijkse routines, sociale situaties en zelfs je gevoel over wie je bent. Het is moeilijk om te besluiten te stoppen met roken. Het is nog moeilijker om sigaretten daadwerkelijk op te geven, want roken is sterk verslavend. Wij kunnen je helpen.

Kom meer te weten over de verschillende manieren waarop je deze uitdagende reis kunt aanpakken.

Helemaal stoppen met roken

Het lijkt misschien moeilijk om in een keer te stoppen met roken, maar voor sommigen van ons is dat belangrijk. Er kunnen medische redenen zijn of je wilt gewoon direct stoppen.
Een van de belangrijkste succesfactoren als je in een keer wilt stoppen met roken, is dat je gemotiveerd bent. Nicotinevervangende behandelingshulpmiddelen helpen je je behoefte aan een sigaret te bedwingen en maken het rookvrij worden minder lastig.

Waarom niet cold turkey?

De 'coldturkeymethode' kan moeilijk zijn als je probeert te stoppen met roken. Rokers zijn niet alleen fysiek en mentaal aan sigaretten verslaafd, maar ook aan de gewoonte. Als ze stoppen met roken, krijgt hun lichaam daardoor te maken met ontwenningsverschijnselen, zoals geïrriteerdheid, slapeloosheid en depressie. Mensen die abrupt, cold turkey stoppen hebben kans op ontwenningsverschijnselen, waardoor ze het vaak niet volhouden.

Ontdek onze producten

Gebruik jouw juiste hulpmiddel om je te helpen te stoppen met roken. Meer informatie

Onze principes begrijpen

Ontdek de basisprincipes die je kunnen helpen te stoppen met roken. Meer informatie

Hulp bij het stoppen met roken

Kom meer te weten over hoe wij je kunnen helpen rookvrij te worden. Meer informatie

Wat zijn de beste nicotinevervangers?

Door op deze link te klikken kies je er voor om onze website te verlaten. Alhoewel wij geloven dat de website waar je naar toe wordt gestuurd het beste voor u heeft, het blijft een onafhankelijke website die niet onder onze controle is. Vandaar dat wij de content van de website niet steunen en hebben wij geen verantwoordelijkheid voor de website’s content en privacy. Dat begrijp ik.

Bent u ouder dan 18 jaar?

Ga naar uw docter voor advies.

Nicotinell® producten kunt u niet gebruiken wanneer u jonger dan 18 jaar. Ga naar uw dokter voor advies.

OK